Coobra 24 jest extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja:rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 24 godziny.
!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
-Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
-Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
-Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody C min.30L fermentator.
-Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C (drożdże przestaną pracować).