Więcej informacji
SpiritFerm TC6 BlackMagic
Drożdże turbo do fermentacji każdego rodzaju nastawu: cukru, glukozy, owoców, przetworów, zacierów, miodu, melasy, etc…
Masa netto: e 120g
Skład: drożdże, węgiel aktywny, pożywka dla drożdży
BlackMagic to nowa formuła drożdży turbo, łącząca w sobie szybkość fermentacji i czystość. BlackMagic to drożdże połączone w odpowiedniej proporcji z węglem aktywnym który podczas fermentacji wpływa na większą czystość odfermentowanego nastawu. Odfermentowany i sklarowany nastaw ma biały kolor a nie jak w przypadku większości drożdży turbo lekko żółtawy. Smak i zapach cukrówki są neutralne, bez nieprzyjemnych aromatów.
SPOSÓB UŻYCIA:
rozpuścić 6 lub 7 kilogramów cukru w ciepłej wodzie (w tym momencie możemy dodać owoce czy inne składniki które chcemy fermentować) i dopełnić pojemnik fermentacyjny do 25L objętości ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-300C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 20-300C, czas fermentacji 3 do 5 dni.
Drożdże SpiritFerm TC6 BlackMagic można łączyć w większe nastawy bez obaw o przegrzanie się nastawu.
Pierwsze testy wypadły wyjątkowo optymistycznie. W temperaturze otoczenia 21-220C nastaw z 6kg cukru zakończył fermentację w 3,5 dnia dając nadspodziewanie dobre rezultaty organoleptyczne.