New product
19 Przedmiot Przedmioty
Towar dostępny w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Drożdże Coobra Basic 24
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Znak COOBRA to sprawdzoną jakość!
Optymalny zakres temperatury fermentacji: 20-300C
Można łączyć w duże nastawy
Waga netto: 180g
Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy
Wyprodukowano w Szwecji
Instrukcja
6kg cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 30-350C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…
Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 30-350C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.