New product
Drożdże gorzelniane SpiritFerm Turbo Fruit
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Drożdże gorzelniane SpiritFerm Turbo Fruit
Drożdże gorzelniane SpiritFerm Turbo Fruit
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Drożdże do zrobienia domowego koniaku, brandy, kalwadosu czy innych destylatow owocowych!
Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT, specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30*C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g